Ontmoeten wij elkaar een keer onder het genot van een kopje koffie of thee?

Kies de uitvaartbegeleider die bij je past!

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk ‘het afscheid’ is. Het moet kloppen. Het is een heel belangrijk deel van het rouwproces. Belangrijk is dat u een uitvaartbegeleider kiest die bij u en uw naasten past.

Vaak komt de uitvaartbegeleider pas in beeld wanneer een overlijden heeft plaatsgevonden. Dat vind ik jammer .. er is dan weinig tijd om kennis te maken met elkaar en om te voelen of de juiste verbinding er is om samen, tijdens de intensieve dagen die voorafgaan aan de uitvaart, vorm te geven aan ‘het afscheid’.

Ik probeer mijn eigen uitvaartwensen vast te leggen .. lastig .. het formulier is nog bijna leeg .. ik wil net als mijn oma heel oud worden .. en eigenlijk wil ik nog helemaal niet over mijn dood nadenken.

Maar ik weet dat er een moment komt dat ik er niet meer ben. Nadenken over mijn afscheid laat mij ook nadenken over wie ik ben, wat is werkelijk van waarde voor mij en hoe ik herinnerd wil worden.

Twee vragen heb ik al beantwoord op het wensenformulier; ik weet al wel of ik begraven of gecremeerd wil worden en ik weet wie mijn uitvaart zal begeleiden.

Het geeft mij rust, dat wanneer mij iets overkomt, zij mijn man en kinderen zal bijstaan. Zij zullen bij haar in goede handen zijn. En ik weet zeker dat zij samen een liefdevol afscheid zullen creëren met dat wat voor hen nodig is om verder te kunnen en zo ieder op hun eigen manier het gemis en verdriet kunnen verweven in hun leven.

De meeste uitvaartbegeleiders bieden de mogelijkheid om ter oriëntatie een gesprek te hebben over uw uitvaartwensen.  Dit is meestal kosteloos.

U mag mij altijd bellen voor een afspraak om eens vrijblijvend kennis te maken en om te kijken of er een ‘klik’ is. Ik luister graag naar het verhaal achter de mens.

Uiteraard kan ik tijdens zo’n kennismaking ook vertellen over mijn vak en ik kan mogelijkheden en ideeën aandragen die u ter overweging kunt nemen. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Mocht u eventueel wensen vast willen leggen, dan kan dat. Niet alles hoeft tot in details vastgelegd te worden. Het is voor nabestaanden vooral fijn om te weten wat er voor u werkelijk toe doet, zodat zij daarvoor zorg kunnen dragen.

Indien u dit wenst ontvangt u van mij een verslag van het gesprek. Ook kan ik voor u een pro forma kostenbegroting opstellen.

Ontmoeten wij elkaar een keer onder het genot van een kopje?